Over Movere Consult

Movere Consult is een initiatief van Mark van Bergen.
"Ik zie het als mijn doel resultaten te bereiken door organisaties en mensen doelmatiger te laten functioneren, mensen met elkaar in verbinding te brengen en ze te helpen met het verkrijgen van inzicht en uitzicht.
 
Mijn passie is het realiseren van alignment tussen de harde en de zachte kant van groei, verbetering en de ontwikkeling van organisaties en de mensen die daarin werken. Deze integrale benadering geeft een toegevoegde waarde die leidt tot duurzame resultaten.
 
Achtergrond
Ik behaalde mijn doctoraal Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht en mijn doctoraal Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
 
Ik werkte het grootste deel van mijn carriere voor ING Groep in de bancaire sector. De eerste 10 jaar van mijn loopbaan vervulde ikj diverse internationale commerciële functies. Eerst in Structured Finance op het gebied van project financiering en later als verantwoordelijke voor internationale corporate klanten, zoals 's werelds grootste oliemaatschappijen. In deze periode werd ik meer en meer gegrepen door organisatieveranderingen en het menselijk gedrag daarin, waardoor ik na een korte periode als interne management consultant een switch maakte naar Human Resources. Ik was achtereenvolgens Head of Recruitment voor ING Europa, waar ik een groot transformatie-programma leidde, en Director Talent Management voor ING Wholesale Banking.
 

In deze laatste functie ontwikkelde ik internationale leiderschaps- en talent management programma's, coachte ik high potentials en werkte aan management team interventies. Na 18 jaar ‘corporate life' besloot ik in 2008 verder te gaan als zelfstandig consultant en coach.

Ik begeleidde management teams en professionals op het gebied van team ontwikkeling, management development en individuele coaching. Ik was ook meer dan een jaar als interim hoofd van het Career en Personal Development Center van Business Universiteit Nyenrode waar ik de afdeling rerorganiseerde en personal development trajecten ontwierp voor het  International MBA en het Executive MBA. De laatste jaren begeleid ik ook medisch specialisten in maatschappen, vakgroepen en besturen van medisch specialisten.
 
Ik werkte voor onder andere de volgende opdrachtgevers: ABN Amro, Anthony Veder NV, BNP Paribas Investment Partners, Fortis Bank Nederland, GGD Hart voor Brabant, GGD West Brabant, ING Groep, Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid, NVOG (vereniging van gynaecologen), NVN (vereniging van neurologen), Nyenrode Business Universiteit, Rabobank International, Schuitema, Yess International Consultants en maatschappen, vakgroepen en MSB's in diverse ziekenhuizen."